Työntekijälle

Huikea homma! Olet työllistynyt meille!

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee ottaa muutama käytännön seikka huomioon. Näin saamme asiat lähtemään jouhevasti käyntiin. Olemme koonneet muutaman asian alle, jotka sinun tulee ottaa huomioon, kun aloitat työt meillä.

Jos jokin asia askarruttaa näiden lisäksi, niin olethan yhteydessä meihin.

TILINUMERO JA VEROKORTTI

Työsuhteen alussa toimita tilinumerosi meille. Verotietosi saamme suoraan Verohallinnosta. Verokorttia ei tarvitse erikseen toimittaa meille.

SAAVUTHAN AJOISSA TYÖPAIKALLE

Saavuthan työmaalle täsmällisesti hyvissä ajoin ennen työajan alkamista, jotta työ voidaan aloittaa sujuvasti sovittuna ajankohtana. Muista ottaa eväät mukaan.

TYÖAIKA

Työaika riippuu annetusta työtoimeksiannosta. Muista varmistaa sinulle ohjeistettu työaika ja taukorytmitys ennen toimeksiannon alkua.

POIKKEAVAT TYÖAJAT

Normaalista poikkeavat työajat sovitaan aina työmaan yhteyshenkilön ja EST:n toimihenkilön kanssa. Muista kirjata työajat tuntikirjauksiin toteutuneen mukaisesti ja lisätä tarvittaessa kommenttikenttään, kenen kanssa poikkeavasta työajasta on sovittu.

TUNTIKIRJAUKSET

Merkkaathan tehdyt tuntisi huolellisesti LikeIt-järjestelmään https://est.likeit.fi/jsp/Login.jsp Käyttäjätunnuksen olet saanut jo hakiessasi meille, tai jos sinulla niitä ei ole, niin otathan meihin yhteyttä. Työaikakirjaukset kannattaa tehdä aina heti työvuoron päätyttyä.

PALKANMAKSU

Työaikakirjaukset ovat palkanmaksun perusta. Kun kirjaat työaikasi huolellisesti LikeIt-järjestelmään, varmistat sen, että palkka on tililläsi oikea-aikaisesti ja oikean suuruisena.

Tuntipalkallisille palkka maksetaan kahden viikon välein. Kuukausipalkallisille palkka maksetaan kerran kuussa.

1–15.päivä tehdystä työstä palkka tulee saman kuun viimeinen arkipäivä. 16.päivä-kuun viimeinen päivä tehdystä työstä palkka maksetaan seuraavan kuukauden 15.päivä tai lähinnä sitä edeltävänä arkipäivänä.
Työajat tulee olla merkattuna LikeIt-järjestelmässä aina jakson jälkeisenä arkipäivänä (1–15.päivä tunnit merkattuina 16.päivä aamuna kello 08 mennessä ja 16.päivä-kuunloppujaksolla 1. päivä kello 08 aamulla).

PALKKALASKELMA

Palkkalaskelma löytyy viimeistään tilipäivää edeltävänä arkipäivänä LikeIt-järjestelmästä, josta voit tallentaa sen pdf-muodossa tietokoneelle tai tulostaa sen paperisena.

TYÖVAATTEET JA VARUSTEET

Asianmukaiset työvaatteet ja varusteet ovat olennainen osa työturvallisuutta. Vaatetamme ja varustamme työntekijämme työtehtävän mukaan. Työvarustus käydään aina läpi ennen työtoimeksiannon alkua.

MITÄ TEEN, JOS EN PÄÄSE TÖIHIN?

Jos tulet sairaaksi tai olet muuten estynyt pääsemään sovittuun työtoimeksiantoon, niin ilmoitathan aina ensin asiakasyritykseesi poissaolosta ja sen jälkeen meille. Poissaoloilmoitus tulee tehdä aina puhelinsoitolla.

Työterveys on käytettävissä, kun olet työskennellyt meidän kauttamme yhden kuukauden. Sitä ennen täytyy käydä kunnallisella puolella. Sairaslomakorvausta vastaa tarvitsemme joko lääkärin tai sairaanhoitajan kirjoittaman sairaslomatodistuksen. Työtapaturman sattuessa tulee lääkärille kertoa, että kyseessä on työtapaturma. Vakuutusyhtiönä toimii Lähi-Tapiola.